Zvijezda Leipziga seli na Nou Camp?
Foto: EPA

Timo Werner u Barceloni?

Zvijezda Leipziga seli na Nou Camp?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone mogla bi uskoro dobiti posve neočekivano pojačanje.

Novi član tima s Nou Campa mogao bi postati njemački fudbaler iz redova RB Leipziga Timo Werner (21).

Mladi napadač je hit Bundeslige u ovoj sezoni. Postigao je pet golova u šest nastupa i njegove igre u posljednjih nekoliko mjeseci privukle su pažnju velikih timova.

Werner bi već u januaru mogao da promijeni sredinu. Barcelona je ozbiljno zainteresovana za njegove usluge i pokušaće da ga dovedu u svoje redove, gdje bi u prvoj sezoni bio rezerva za Luisa Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor s Leipzigom Wernera veže do 2020. godine. Njegova cijena na tržištu je trenutno 25 miliona eura, ali sigurno je da bi od eventualne prodaje zaradili mnogo više novca.

Timo Werner je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, a za najbolji tim Elfa je odigrao osam utakmica i postigao je fantastičnih šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi