Kraj Villine avanture u MLS-u

Poslije četiri godine napušta New York

Kraj Villine avanture u MLS-u

Proslavljeni španski napadač David Villa narednog mjeseca će okončati svoju epizodu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tridesetšestogodišnji Villa od 2014. godine nastupa u MLS-u za New York City, a iz ovog kluba su saopštili da Španac neće produžiti ugovor koji mu ističe u decembru, te da je došlo vrijeme za rastanak. 

"Moje iskustvo igrajući u MLS je bilo fantastično. Dobio sam sve što sam želio kao nogometaš, čovjek, moja porodica je bila sretna ovdje. Moje srce je ovdje i zauvijek ću biti navijač New York Cityja", kazao je Villa.

Naravno, ni u New York Cityju nisu skrivali zadovoljstvo što je Villa u prethodne četiri godine bio dio ovog kluba.

"David je bio veliki ambasador našeg kluba i kapiten od momenta kad smo ga doveli. Njegov profesionalizam i liderska sposobnost su nam pomogli da prebrodimo najveće izazove koje je novi tim mogao da ima u ligi. Predstavljao je New York, kako na terenu, tako i van njega na najbolji mogući način", poručio je direktor kluba Claudio Reyna.

Kroz bogatu igračku karijeru Villa je osim za New York City igrao još za Zaragozu, Valenciju, Sporting Gijon, Barcelonu, Atletico Madrid te Melbourne City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi