Kraj za Holandiju, pobjeda nije bila dovoljna
EPA

Švedska u baražu

Kraj za Holandiju, pobjeda nije bila dovoljna

E. Ganibegović

Reprezentacija Holandije je u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu stigla do zaslužene pobjede nad Švedskom sa rezultatom 2:0.

Bez obzira na dobru utakmicu, te sigurnu pobjedu, Holanđani nisu uspjeli da završe drugi u grupi zbog lošije gol razlike. Morali su igrači Holandije slaviti sa sedam golova razlike, kako bi se mogli domoći drugog mjesta, koje vodi u baraž. Međutim nisu uspjeli u tome, pa će tako Švedska završiti kao drugoplasirana reprezentacija u grupi A.

Holandija je dobro otvorila utakmicu, pa su odmah na početku pogotkom Robbena sa jedanaest metara stigli u vodstvo. Rezultat na semaforu se promijenio u 40. minuti utakmice, kada je Robben postigao svoj drugi pogodak i tako svojoj reprezentaciji donio sigurno vodstvo. Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu fudbaleri Holandije su nastavili sa dobrom igrom, međutim nisu uspjeli da povećaju rezultat, pa je tako konačan ishod utakmice bio 2:0.

Odigrane su još dvije utakmice u ovoj grupi. Francuska je bila bolja od Bjelorusije sa 2:1 ( Griezmann 27', Giroud 33', Saroka 44' ), dok su Luksemburg i Bugarska odigrali neriješeno 1:1 ( Thill 3', Chochev 68' ).

Tako je Francuska završila kao prva u grupi sa 23 boda, dok je Švedska zauzela drugu poziciju sa 19 bodova i tako izborila baraž. Treća je Holandija sa 19, četvrta Bugarska sa 13, peti Luksemburg sa 6 i posljednja Bjelorusija sa 5 bodova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi