Kraj za šampione, Villanova poput Warriorsa

Duke ispao

Kraj za šampione, Villanova poput Warriorsa

Midhat Šljivak

Univerzitet Duke, aktuelni šampion NCAA lige, neće odbraniti naslov najbolje koledž ekipe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Šampioni su sinoć poraženi od Oregona 82:68, te su se oprostili od borbe za naslov prvaka NCAA.

Prvo poluvrijeme je proteklo u nešto boljoj igri Oregona. Fizički dominantniji košarkaši Ducka su koristili svaku šansu za lagane poene,  dok je Blue Devilse u igri držao sjajni Brandon Ingram. Grayson Allen nije uspio ništa da pogodi u prvom dijelu, ali se Duke ipak nekako uspijevao održavati u igri.

Na poluvremenu je Oregon imao plus pet (36:31), da bi u nastavku potpuno dominirali. Dillon Brooks i ekipa su konstantno povećavali prednost, imali su dvocifrenu prednost većim dijelom drugog poluvremena, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu od 14 poena razlike.

Do prolaska među osam najboljih Oregon je vodio Brooks sa 22 poena, a Elgin Cook je dodao 16.

Kod Dukea Brandom Ingram je ubacio 24, a Grayson Allen je uspio doći do 15 poena.

Plasman među osam najboljih ostvario je i Kansas. Jayhawksi su savladali Maryland 79:63 i to sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

Terrapinsi su održavali priključak u prvom poluvremenu, ali u nastavku nisu mogli ništa da pogode, pa je Kansas očekivano prošao dalje.

Perry Ellis je briljirao sa 27 poena poena u ovom meču, Wayne Selden je dodao 19, dok je kod Marylanda Rasheed Sulaimon ubacio 18 poena.

Najbolji meč večeri odigrala je Villanova. Wildcatsi su pregazili Miami 92:69 i to zaista fantastičnim šutem za tri poena. Pogodili su 10 trojki iz 15 pokušaja, a ukupan šut iz igre bio je gotovo 63 procenta, te je Miami doživio težak poraz.

Kris Jenkins i Ryan Arcidiacono su predvodili Villanovu do pobjede sa po 21 poenom, dok je Sheldon McClellan kod Miamija ubacio 26 poena.

Svoje mjesto između osam našli su i Oklahoma Soonersi, koji su izbacili Texas A&M pobjedom od 77:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi