Krajišnik: Podrinju respekt, ali naš cilj se zna

Vezista Zvijezde 09

Krajišnik: Podrinju respekt, ali naš cilj se zna

Naredno 5. kolo Prve lige Republike Srpske za fudbalere Zvijezde 09 donosi gostovanje u Janji kod Podrinja. 

Zvijezda 09 sa maksimalnim učinkom zauzima prvu poziciju na tabeli, gdje želi i ostati poslije gostovanja u Janji, a da izabranike Mileta Lazarevića očekuje težak ispit svjestan je i prvotimac kluba Damjan Krajišnik. 

"Prošle sezone sam nastupao za Podrinje i znam kakav nas ambijent oečkuje, a upravo su navijači njihova najveća prednost u odnosu na rivale. Domaći tim je loše odigrao prva dva meča u kojima je doživio dva poraza, pa će protiv nas pokušati da poprave utisak i osvoje prve domaće bodove. To će mojoj ekipi dodatno otežati posao, međutim mi u svakom susretu idemo na pobjedu, a tako će biti i u Janji. Ovo će biti naš najteži ispit od početka sezone i nadam se da ćemo ga uspješno riješiti te ostati na pobjedničkom kolosijeku. Respektujemo Podrinje, ali mi imamo jasan cilj ove sezone, a to je plasman u Premijer ligu BiH tako da ćemo se maksimalno potruditi da se sa ovog vrućeg gostovanja trijumfalno vratimo kući ", rekao je Krajišnik za klupsku stranicu. 

Svoja očekivanja je iznio i trener Lazarević. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"U dobrom raspoloženju dočekujemo komšijski derbi koji će sigurno privući veliku pažnju. Domaći tim protiv nas će tražiti šansu za popravni, jer oni sigurno zaslužuju puno bolji plasman od trenutnog mjesta koje zauzimaju na tabeli. Dobro poznajem protivnika i tajni između ova dva tima nema, što može biti naša određena prednost. Znamo odakle preti opasnost našem golu, ali je ambijent na stadionu najveći protivnik svima, pa ukoliko moji igrači budu uspjeli to da iskontrolišu sigurno je da će biti bliži pobjedi". zaključio je Lazarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije