Kralj zračnih duela dolazi iz Serije A, u leđa mu gleda čak i Van Dijk

Dobio najveći broj zračnih duela

Kralj zračnih duela dolazi iz Serije A, u leđa mu gleda čak i Van Dijk

E. Škorić

"Cristiano Ronaldo me nikada nije dobio u zraku", svojevremeno se šalio Bruno Alves, ali je bio u pravu. Portugalac je trenutno rekorder po broju ostvarnih zračnih duela.

Defanzivac Parme ima 38 godina, ali to ga nije spriječilo da bude najbolji u zračnim duelima, pa ih je tako dobio čak 78,4 posto, čime je nadmašio i Virgila van Dijka.

Štoper Liverpoola, čija vrijednost se procjenjuje na 100 miliona eura, ima 74,9 posto uspješnih duela u zraku.

Treći na listi je Grant Hanley iz Norwicha sa 70,1 posto, a četvrti defanzivac Lazija Francesco Acerbi sa također 70,1 posto osvojenih zračnih duela, dok listu završava kapiten Burnleya James Trakowski sa 69,6 ostvarenih duela u zraku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi