Juventus? Bolje još jedna sezona u Parmi...
(Foto: EPA) Bruno Alves ostaje u Parmi do kraja juna 2020. godine...

Bruno Alves produžio ugovor

Juventus? Bolje još jedna sezona u Parmi...

Juventus je, iznenada, naišao na velike probleme sa povredama u zadnjoj liniji. Otišao je i Medhi Benatia, a kako Stara dama ne bi ostala u potpunosti bez štopera, Martin Caceres je po treći put obukao dres Juventusa.

Povrede Chiellinija, Barzaglija i Bonuccija su natjerale Juventus da u posljednjim danima prelaznog roka krene u očajnički pokušaj dovođenja novog štopera.

"Zapikali" su čelnici iskusnog Brunu Alvesa, ali su dobili negativan odogovor.

Alvesu koji će u novembru ove godine napuniti 38 godina je lijepo u Parmi, a svoj "komfort" nije želio mijenjati za marginalnu ulogu u velikom Juventusu.

Naime, dan nakon završetka prelaznog roka, Parma je objavila da je Bruno Alves produžio ugovor sa klubom za još jednu sezonu. Pa će umjesto do ljeta ove, na Ennio Tardiniju ostati do ljeta 2020. godine.

"Ponosni smo što je Bruno vezan za naš projekat i što je produžio svoj ugovor sa Parmom. Uvjereni smo da će naša ekipa i klub rasti uz profesionalce poput njega, igrače koji su primjer svojim saigračima", izjavio je predsjednik Parme Pietro Pizzarotti.

"Želim se zahvaliti Parmi što vjeruje u mene. Ovdje se osjećam kao kod kuće i sretan sam što sam dijelom ove porodice... Ponosim se poslom koji obavljaju ekipa, stručni štab i menadžment. Davat ću sve od sebe u svakoj utakmici, za ekipu i klupske boje", poručio je nakon potpisivanja novog ugovora Alves.

Iz Parme se oglasili: Bruno Alves ne ide nigdje!

Da od transfera Alvesa u Juventus neće biti ništa još jučer je poručio sportski direktor Parme, Daniele Faggiano.

"Ništa nije završeno oko Brune Alvesa kako pišu mediji. Nismo ni s kim razgovarali, čak ni sa Juventusom. Da li će on produžiti ugovor s nama? Da", poručio je Daniele Faggiano za Calciomercato.it.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 37-godišnji štoper se priključio Parmi prošlog ljeta iz Rangersa i u toku ove sezone je odigrao 20 utakmica u Seriji A.

Parma je trenutno na 12. poziciji u italijanskom šampionatu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi