Kraljevi deklasirali Građane, Džeko konačno dobio šansu
Foto: EPA

Pobjeda Reala

Kraljevi deklasirali Građane, Džeko konačno dobio šansu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida uvjerljivo su s 4:1 savladali Manchester City na Internacionalnom kupu šampiona.

Kraljevi su uz sjajnu igru potpuno pregazili Građane za koje je konačno minute dobio i Edin Džeko.

Poveo je Real u 21. minuti. Bale je ubacio, a prekrasan gol postiže Karim Benzema za prednost Kraljeva od 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Joea Harta. Kroos je uposlio Ronalda, koji matira golmana Cityja za sigurnih 2:0.

Ipak, to nije bilo sve u prvom poluvremenu. Prvo je Pepe u 44. minuti pogodio za velikih 3:0, da bi s penala u nadoknadi vremena Toure smanjio na 3:1.

Međutim, u nastavku City nije uspio napraviti ništa, ali je zato Real postigao još jedan pogodak. Igrala se 73. minuta kada Čerišev pogađa za konačan rezultat susreta od 4:1.

Edin Džeko je konačno dobio priliku za igru. Ušao je u 68. minuti umjesto Raheema Sterlinga, ali nije uspio da se upiše u strijelce.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester City - Real Madrid 1:4 (Toure 45+4'p / Benzema 21', Ronaldo 25', Pepe 44', Čerišev 73')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.