Kraljevi sa pola snage savladali Alcoyano

Kup Kralja

Kraljevi sa pola snage savladali Alcoyano

Trećeligaš Alcoyano je večeras na svom stadionu ugostio Real Madrid te je očekivano pretrpio poraz (1:4).

Kraljevi su na teren istrčali u izmjenjenom sastavu, a Jose Mourinho je priliku dao igračima koji imaju nešto slabiju minutažu.

 

Gosti su poveli u 21. minuti susreta. Nakon loše reakcije odbrane Alcoyana, Karim Benzema je došao do lopte te je glavom smjestio u mrežu golmana Albe. 

 

Na naredni pogodak čekalo se do 35. minute. Benzema je ovoga puta bio asistent, a u listu strijelaca se upisao Kaka. Do kraja prvog poluvremena, rezultat je ostao 0:2.

 

U nastavku susreta, gosti su došli do još dva pogotka. Prvi je postignut u 65. minuti. Benzema je još jednom asistirao, a ovoga puta strijelac je bio Rodriguez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Domaća ekipa je ipak uspjela da stigne do pogotka. U 77. minuti gol lijep pogodak iz slobodnog udarca za 1:3 je postigao Javier Lara.

Konačnih 1:4, svojim drugim golom postavio je večeras sjajni Karim Benzema.









Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.