Kraljevi se igrali protiv Alavesa, Ronaldo konačno proradio
Foto: EPA

Real Madrid upisao nova tri boda

Kraljevi se igrali protiv Alavesa, Ronaldo konačno proradio

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida uz dosta muke ostvarili su pobjedu na gostovanju protiv Alavesa (4:1) u okviru 10. kola španske La Lige.

Kraljevski klub danas je uspio da osvoji nova tri boda na gostovanju protiv Alavesa, ali do njih su došli teže nego što se očekivalo. Domaća ekipa odlično je otvorila današnji meč jer je već u sedmoj minuti Deyverson zatresao mrežu Kraljeva za vodstvo Alavesa od 1:0.

Ipak, desetak minuta kasnije Real Madrid je izjednačio na 1:1. Bale je izveo slobodan udarac, a lopta je pogodila jednog od igrača Alavesa u živom zidu nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku. Igrači Alavesa su žestoko protestvovali jer su smatrali da nije bilo namjernog igranja rukom.

Međutim, sudija nije želio mijenjati svoju odluku, a na 1:1 izjednačio je Cristiano Ronaldo. Nakon toga su gosti krenuli nešto opuštenije u meč, a to im se isplatilo u 33. minuti kada je Ronaldo uz pomoć igrača Alavesa pogodio za 2:1.

U drugom dijelu kraljevski klub je imao incijativu na sredini terena, dok je Alaves prijetio iz kontri. Odličnu priliku domaći su imali sredinom drugog dijela, ali je udarac Hernandeza odbranio Navas. U 78. minuti kraljevski klub je imao novi penal, ali ovaj put Ronaldo nije bio precizan sa bijele tačke

Ipak, kraljevski klub uspio je u finišu utakmice da postigne još dva gola. Prvo je mrežu Alavesa zatresao Morata, a konačnih 1:4 postavio je Ronaldo.

Real Madrid je prvi na tabeli La Lige sa 24 boda, dok je Alaves na 13. mjestu sa deset bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 10. kolo:

Alaves - Real Madrid 1:4

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti