Kramarić među kandidatima za igrača mjeseca
Foto: EPA

Hrvat se preporodio u Hoffenheimu

Kramarić među kandidatima za igrača mjeseca

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić igra kao preporođen od dolaska u Hoffenheim.

Nakon neslavne epizode u Leicesteru, bivši napadač Rijeke prihvatio je poziv iz Bundeslige i pridružio se Erminu Bičakčiću u ekipi Hoffenheima, s kojom se uspio vratiti u ravnopravnu borbu za opstanak u ligi.

Potvrda njegovih sjajnih izdanja jeste i uvrštavanje među četiri kandidata za igrača mjeseca u Bundesligi, u anketi koju organizuje zvanična web stranica ovog takmičenja.

Osim Kramarića, među nominovanim se nalaze Claudio Pizarro iz Werdera, Raffael iz Borussije Monchengladbacha i Andre Schurrle iz Wolfsburga, koji je trenutno vodeći u glasovima.

Hoffenheim je u martu odigrao četiri utakmice, od kojih je slavio u čak tri, te je tako ovaj tim u kratkom roku uspio upisati isti broj pobjeda koliko je imao u prva 23 kola Bundeslige. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Andrej Kramarić je ušao u golgetersku seriju i postizao je pogotke na tri posljednje utakmice i to u pobjedama nad HSV-om (3:1) i Wolfsburgom (1:0), te u porazu od Stuttgarta (5:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi