Kramarić: Nisam htio uzeti broj 40 jer sam ljut na Leicester

Nerado se prisjeća epizode u Engleskoj

Kramarić: Nisam htio uzeti broj 40 jer sam ljut na Leicester

Hrvatski napadač Andrej Kramarić se jučer pridružio Hoffenheimu, u kojem će boraviti na polugodišnjoj posudbi.

Bivši fudbaler Dinama i Rijeke iza sebe ima neuspješnu epizodu u Engleskoj, gdje je bio član Leicestera, u kojem je više vremena provodio na klupi i tribinama nego na terenu.

"Mislim da sam zaslužio bolji tretman u Leicesteru. Svojim radom i ponašanjem na terenu i van njega sam zaslužio više prostora, ali sam uvijek bio guran u drugi plan", rekao je Kramarić, te dodao:

"Ljut sam na Leicester i drago mi je što sam promijenio klub. Tamo me nisu dovoljno cijenili i osjećao sam se veoma nesretno. Moja avantura u Engleskoj je sada iza mene i ne bih se volio vratiti".

Kramarić je u Hoffenheimu zadužio dres sa brojem 27, nakon što je u Leicesteru nosio 40.

"Uzeo sam broj 27 jer je bio jedini 'normalan' broj koji je bio u opticaju. Svi ostali brojevi su bili zauzeti. Zašto nisam uzeo broj 40 kao u Leicesteru? Bolje ne, to ne bi imalo smisla", obrazložio je hrvatski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Andrej Kramarić je u ovoj sezoni pod vodstvom Claudija Ranierija za Leicester odigrao samo 22 minute u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi