Krasić: Nisam želio da se vraćam u Srbiju
Foto: Screenshot

Karijera u padu

Krasić: Nisam želio da se vraćam u Srbiju

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Miloš Krasić izjavio je kako je u proteklom periodu odbio ponude Partizana i Crvene zvezde. 

Krasić, koji je nekada nastupao za Juventus, fudbalski hljeb danas zarađuje u Poljskoj, a prije nego što je došao u Lechiju mnogi su mu spočitavali kako je završio priču na ozbiljnom nivou i kako je vrijeme da se vrati u Srbiju.

"APOEL me je želio prošle zime, bilo je razgovora i sa ljudima iz CSKA koji su željeli da se vratim u Rusiju, ali ja nisam smatrao da je to dobra ideja jer više nisam mlad. S druge strane, kada sam dolazio u Lechiju, ljudi su mi govorili da sam završio sa ozbiljnim fudbalom i da bi trebalo da se vratim u Srbiju. Nisam želio to, odbio sam ponude Partizana i Crvene zvezde. Htio sam da pokažem da nisam zaboravio igrati", kazao je Krasić za poljske medije. 

Pri odluci da karijeru nastavi u Poljskoj novac nije bio presudan.

"Zaradio sam dovoljno u karijeri. Cilj mi je bio samo da ponovo osjetim strast za fudbalom. Znao sam da Lechia nije Fenerbahče, ali bolje mi je da igram tu, nego da u Turskoj grijem klupu. Prije nego što sam došao posavjetovao sam se sa sunarodnjacima koji su već igrali u Poljskoj", istakao je Krasić. 

Vrhunac karijere Krasić je doživio na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, nakon čega je uslijedio transfer u veliki Juventus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi