Kratko i dovoljno jasno: Salah poslao poruku za 90 miliona Egipćana

Kratko i dovoljno jasno: Salah poslao poruku za 90 miliona Egipćana

Edmir Škorić

U četvrtak počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u petak će Egipat odigrati svoj prvi meč i to protiv Urugvaja.

Za tri dana, u petak od 14 sati, Egipćani kreću u lov na čudo. Možda nisu ni favoriti za proći grupnu fazu (Urugvaj, Saudijska Arabija i Rusija), ali s Mohamedom Salahom imaju potpuno pravo da se nadaju najboljem.

Sve se nekako ove sezone vrti oko omalenog krilnog nogometaša, koji je imao sezonu iz snova na Anfieldu, a sada želi da zablista na Mundijalu. Još je upitan njegov nastup u petak jer se povrijedio u finalu Lige prvaka protiv Rela Madrida, no sve se prilike da će ipak zaigrati.

A njegova poruka na Twitteru najbolje pokazuje koliko Salah misli na svoje Egipćane i koliko će mu upravo oni biti motivacija.

"Nosim ih za 100 miliona Egipćana", napisao je Salah uz objavljenu fotografaiju s kopačkama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi