Trener Želje nakon utakmice protiv Apollona

Krčmarević: Nisu Barcelona, a mi smo dali koliko smo mogli

Željezničar je u prvom susretu 2. pretkola Lige Evrope poražen na Grbavici od kiparskog Apollona i imaće težak zadatak u revanšu želi li izboriti narednu fazu kvalifikacija.

"Imali smo kvalitetnog protivnika. Momci su dali maksimum, možda ne baš svi... Nesretno smo primili prvi gol, ali su gosti zaslužili pobjedu", poručio je trener Želje Krčmarević nakon utakmice, pa nastavio:

"Dali smo gol. Ipak, biće teško u revanšu, oni su jaki i puno iskusniji, igrali su grupne faze evropskih takmičenja i to se vidi u ovakvim utakmicama".

"Nije Barselona, ali to je dobra ekipa. Gradio sam optimizam jer vjerujem u ekipu. Trebamo biti realni, dali smo koliko smo mogli... Igraš koliko ti protivnik dopusti, ne zavisi sve od tebe", odgovrio je Krčmarević na pitanje novinara na čemu se gradio optimizam pred utakmicu i zašto Željezničar nije odlučnije napao protivnika.

Željezničar večeras nije najbolje stajao u veznom redu, što je i sam Krčmarević istakao.

"Bilo je dosta individualnih grešaka, ipak Vranješ je dobro odigrao utakmicu... Jazvić bi igrao da je dobio papire, ali nije i to je to. Problem je bio u veznom redu, to je jasno... Pozdravio bih publiku, ona je bila bolja od nas".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener Željezničara je istakao i da njegovoj ekipi nedostaje nekoliko dobrih pojačanja na krilnim pozicijama što se i danas vidjelo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manifaktura
neces ti jarane jos dugo...prvi sut smo imali u 75 minuti..nismo zuti karton dobili..gubis 2:0 i cekas ih na 45 m od svog gola a njihovi stoperi kreiraju napad..tanko..
40 7
bananko
malo vam bilo 15 km za istok i sjever stoko nesposobna
19 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije