Kreće borba: Ko će iz Kantona Sarajevo naslijediti Elvedin Begića u IO FSBiH?

Kreće borba: Ko će iz Kantona Sarajevo naslijediti Elvedin Begića u IO FSBiH?

A. Beganović

Nakon što su u Republici Srpskoj privedeni kraju izbori u područnim savezima, a koji su od ogromne važnosti i za izbore u krovnoj kuci bh. fudbala, polako se situacija zakuhava i u Federaciji BiH, odnosno u kantonalnim savezima.

Tako se od prije par dana znaju kandidati koji ce se boriti za ulazak u IO FSBiH iz Zeničko-dobojskog kantona s tim što najviše šanse da se "uguraju" među 15 veličanstvenih, kako Sportsport.ba saznaje, imaju Mensur Mušija i Muris Jabandžić.

Iz Tuzlanskog kantona kako sada stvari stoje u Izvršni odbor će Azmir Husić, dok pak u Unsko-sanskom kantonu, bar prema trenutnim informacijama najveće šanse za IO krovne kuće bh. fudbala ima Hamdija Abdić.

A što se tiče Kantona Sarajevo, pet sportskih radnika je danas predalo svoje kandidaturu, a zanimljivo je da i Sarajevo i Željezničar imaju svog favorita. Sarajevo je kandidovalo uspješnog poslovnog čovjeka, vlasnika Azel Francea Kemala Malkića, dok je Željezničar kandidovao bivšeg predsjednika Skupštine kluba Adnana Džindu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, i Olimpik ima svog favorita, a to je Adnan Budnjo, također čovjek iz svijeta biznisa. Osim njih trojice među kandidatima su i dugogošnji sportski radnici, Fuad Čolpa, te nekadašnji potpredsjednik Sarajeva i bivši član IO FSBiH Mensud Bašić.

Skupština FS Kantona Sarajevo biće održana 10. decembra, a od ovih pet kandidata dvojica će se plasirati u svojevrsno finale, odnosno dva imena iz ovog ali i svih kantona biće ponuđena članovima Skupštine FSBiH koji će jednog od njih izabrati za člana IO. Kanton Sarajevo je u protekla dva mandata predstavljao Elvedi Begić.

Top Komentari

SrednjaBosna
Evo ja bi' kandidovo sebe, pitate se zasto pa zato sto sam fudbaler kao i svi u savezu.
12 1
mido1921
Treba kandidovati Esada Radeljaša i on je gledao par utakmica kao i ovi
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti