Begić preuzeo dio odgovornosti za loše rezulate, ali tvrdi: Nemamo tim za Euro

Predsjednik NSBiH

Begić preuzeo dio odgovornosti za loše rezulate, ali tvrdi: Nemamo tim za Euro

M. Šljivak

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić prihvatio je dio odgovornosti za neuspjeh reprezentacije u posljednjem periodu.

U izjavi za zvanični bilten pred meč sa Italijom na Grbavici Begić je istakao da preuzima dio odgovornosti za neusphej, ali ističe i da reprezentacija nema tim za Evropsko prvenstvo.

"Situacija u kojoj se zbog korona virusa, nalazi cijeli svijet primorala nas je da se prilagodimo i nastavimo raditi i živjeti u novim okolnostima. U godini koju je obilježila globalna pandemija naučili smo da su solidarnost, dijalog i razumijevanje ključni faktori za lakše suočavanje sa novim izazovima i njihovo savladavanje.

Nije bilo lako donijeti odluku da se nastavi takmičenje u Premijer ligi, niti je lako organizovati kampove, seminare, takmičenja ostalih selekcija a posebno utakmice A reprezentacije. U normalnim okolnostima za planiranje i održavanje svih ovih događaja imamo dovoljno vremena. Međutim, bez obzira na sve teškoće i ograničernja koja donose, sasvim opravdane odluke nadležnih institucija, uspjeli smo pokrenuti novu sezonu i privesti kraju nastupe u ovogodišnjim UEFA takmičenjima.

Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na EURO, ali izgleda da organizaciono, ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to uticalo na igru našeg tima.

U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove generacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici Evropskog ili Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ostala je još jedna utakmica u okviru UEFA Lige nacija i to sa selekcijom Italije. Veliki protivnik za dostojanstven oproštaj od ovogodišnjeg reprezentativnog nastupa na međunarodnoj sceni. Vjerujem da su naši igrači svjesni toga i da će nam pružiti jednu spektakularnu fudbalsku predstavu na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Na kraju, kao Predsjednik NS/FS BiH, pozdravljam drage goste iz Italije, igrače i rukovodstva obje reprezentacije, kao i službene predstavnike UEFA/FIFA-e. Uz želju da se večerašnji susret odigra u duhu ”fair-playa”, neophodno je da se svi pridržavamo odluka i protokola nadležnih institucija vezanih za suzbijanje pandemije Covid 19”, rekao je Begić.

Top Komentari

AS83
Jedini nam je spas da svi amateri i anonimusi (uključujući Begića) povuku sa svojih funkcija i to prepuste bivšim reprezentativcima, sve ostalo je propast
29 2
Brazuka
Vico je smeće ko i ti . Budimo se nacijo.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi