Ko će naslijediti Muhameda Begagića na čelu NSZDK?
Četiri imena su u utrci za novog predsjednika NSZDK, a do kraja godine trebali bi znati ko će naslijediti Muhameda Begagića na mjestu prvog čovjeka ovog nogometnog kantona

Četiri imena u utrci za novog predsjednika kantonalnog saveza

Ko će naslijediti Muhameda Begagića na čelu NSZDK?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Svima je poznato da bi se Izborna skupština NS Bosne i Hercegovine treba održati u 2021. godini, vjerovatno u martu ili aprilu, u zavisnosti od toga kada će biti održana izborna skupština NS Federacije BiH.

Do kraja ove godine i kantonalni savezi moraju održati skupštine i izabrati svoje predstavnike.

S tim u vezi krenut ćemo od Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, koji bi nakon decembra mjeseca trebao dobiti i novog predsjednika.

Kao što je poznato svoj drugi mandat koji traje od 2012 privodi kraju Muhamed Begagić, koji je već godinama u nemilosti javnosti, ali i klubova u ovom kantonu.

Kako saznaje SportSport.ba za nasljednika Muhameda Begagića u utrci bi trebala da budu četiri kandidata. Nezvanično to će biti: Alija Porča, Muamer Bureković, Mensur Mušija i Muris Jabandžić.

Alija Porča iz Zenice, 36-godišnji diplomirani ekonomista, šestu godinu je direktor Trening centra N/FSBiH. Ovaj Zeničanin u svojoj dosadašnjoj karijeri nakon završetka studija u Austriji radio je na poslovima direktora OKK Čelik i NK Čelik, nakon čega je imenovan za direktora Trening centra u Zenici.

Muamer Bureković iz Zenice, bivši je nogometni sudija, a danas posmatrač suđenja, te član Komiteta za sudije i suđenje u N/FSBiH. Svoju dosadašnju karijeru je gradio polako bez incidenata, te uživa veliko povjerenje trenutne garniture u Nogometnom savezu BiH.

Mensur Mušija ugledni je biznismen iz Kaknja, koji pored uspješnog privatnog biznisa radi velike stvari i na polju nogometa. Predsjednik je standardnog člana Premijer lige, Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Čovjek je inače koji uvijek ističe ono što misli, ima veoma dobre rezultate iza sebe, ali i podršku drugih klubova u kantonu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Muris Jabandžić (Tigar) je vjerovatno i najozbiljniji kandidat za novog predsjednika NSZDK. Ovaj sportski radnik iz Tešnja u sportu je aktivan preko 50 godina kroz razne funkcije. Uživa veliku podršku klubova u ovom kantonu i ako glas klubova iz ovog kantona bude presudan, onda su velike šanse da Tešanj dobije novog predsjednika kantonalnog saveza.

Sigurno da nas očekuje dosta uzbuđenja kada su izbori u kantonalnim nogometnim savezima, ali i federalnim, koji će biti predigra za ono što bi se trebalo desiti do kraja aprila, a to je Izborna Skupština N/FSBiH.

Promo

Top Komentari

dinass
Otkud uhljeb Porca medju kandidatima? Taj seljacina je samo trebo da se rodi i sve ostalo mu bilo nastimano. Nikad nijedan ozbiljan posao nije radio osim nastimanih direktorskih u klubovima gdje se kralo a on potpisivo. Rezultati njegovog rada NK Celik kantonalna liga, OKK Celik je ceko da drugi klub odustane kako bi igro ovu nasu prelosu kosarkasku ligu. Fuj, fuj covjek nije sutno loptu 5x u zivotu
4 0
albis
Čuj Porča!!!!???? Pa taj uhljeb je uništio Čelik sa rastaljivanjem ugovora štetnih po klub zajedno sa menadžerima od igrača. Ko njega predloži majko mila.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi