Kreće evropska avantura Plemića iz Mostara

Zrinjski dočekuje Maribor

Kreće evropska avantura Plemića iz Mostara

Samir Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog i Maribora danas će odmjeriti snage u prvom meču 2. pretkola Lige za prvaka pod Bijelim brijegom u Mostaru.

U Mostaru vlada prava nogometna euforija i očekuje se sjajna atmosfera, a u redovima bh. prvaka vjeruju da mogu pružiti dobar otpor te uz malo sreće proći Slovence, koji su ipak blagi favoriti u ovom dvomeču.

"Očekuje nas teška utakmica i cijele ove pripreme smo se spremali za duel sa Mariborom. Skupili smo i dosta informacija i vjerujem da ćemo ih do početka utakmice prenijeti našim igračima. Spremno dočekujemo utakmicu bez straha", rekao je na jučerašnjoj press konferenciji tener Zrinjskog Blaž Slišković, te dodao:

"Imam još neke dileme oko sastava i neću znati početnih 11 do pred sami početak utakmice. Ostaju dvije nedoumice, ali mislim kako neću pogriješiti koga god stavim na ta mjesta". 

Zrinjski su u ovom prelaznom roku napustili između ostalih Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Oliver Petrak, te Jasmin Mešanović koji je otišao upravo u redove Maribora.

Upravo je ovaj nogometaš otkrio svom novom klubu mane bivšeg kluba.

"Zrinjski smo gledali uživo, ali neke stvari nam je otkrio i Jasmin Mešanović. Očekujemo tešku utakmicu protiv rivala koji ima određene kvalitete, ali došli smo po pobjedu. Samo je pitanje načina kako doći do rezultata. Želimo revanš u Mariboru dočekati sa pozitivnim rezultatom", kazao je trener Maribora Darko Milanič.

"Mostar je vjerovatno jedan od najtoplijih gradova u Evropi. Međutim, vrućina je sastavni dio kvalifikacionog ciklusa u ovom periodu. Moramo biti psihološki spremni i odigrati pametno, prilagoditi se uvjetima i dati sve od sebe. I na pripremama u Moravskim Toplicama je također bilo vruće, tako da smo spremni", dodao je strateg slovenskog prvaka.

Treba istaći da su Maribor i Zrinjski odmjerili snage također u 2. prekolu Lige prvaka u sezoni 2014/15, a Slovenci su slavili sa ukupnih 2:0 te prošli dalje. U prvom meču u Mostaru bilo je 0:0, a u revanšu 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večerašnji meč igra se sa početkom u 19 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi