Kreće fudbal i u Kini, sezona će biti odigrana na do sada neviđen način

FS Kine potvrdio

Kreće fudbal i u Kini, sezona će biti odigrana na do sada neviđen način

A. Čaušević

Fudbalsko prvenstvo u Kini će se nastaviti pet mjeseci kasnije od planiranog. FS Kine je danas objavio da će nova sezona startati 25. jula. 

Zbog higijensko-sanitetskih razloga 16 ekipa iz kineske Superlige će bidi podijeljene u dvije grupe i igrat će na samo dva stadiona i to u Dalianu i Suzhouu.

Još uvijek nije precizirano da li će biti dozvoljen ulazak publici, dok igrači iz inostranstva vjerovantno se neće moći priključiti svojim klubovima jer Kina još nije otvorila granice za strane državljane.

Kineska Superliga je bila jedno od prvih takmičenja koji su prolongirani zbog koronavirusa. Nova sezona je trebala startati 22. februara.

Inače, u predstojećoj sezoni u Kini će, barem od zvučnijih imena, nastupati i povremeni bh. reprezentativac Samir Memišević koji je zimus potpisao za Hebei China Fortune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije