"Poslije karijere bitno je koliko imaš na računu, želim da i moji najbliži lijepo žive"

Samir Memišević nije odolio zovu kineskih miliona

"Poslije karijere bitno je koliko imaš na računu, želim da i moji najbliži lijepo žive" · Intervju

Samir Memišević će odlične igre u holandskom Groningenu naplatiti bogatim ugovorom u Kini!

Dugo se špekulisalo o tome da će Memišević napustiti Groningen. Pominjali su se brojni klubovi, od AEK-a do Celtica, ali nekadašnji defanzivac Radnika iz Bijeljine na kraju seli na Daleki istok. U klub Hebei China Fortune u kojem će mu saigrač biti Paulinho.

Dobio je Memišević trogodišnji ugovor i novac kakav je misaona imenica za većinu fudbalera u Evropi, a nakon što se sve završilo, javio nam se sretan i vidno umoran...

"Dva dana nisam spavao, doslovno. Iscrpljen sam. Sve se završilo u posljednjih 45 minuta prijelaznog roka. Svašta se dešavalo zadnjih sedmica. Nakon što je Groningen odbio ponudu AEK-a, moj agent je došao s idejom da karijeru nastavim u Kini, koja mi se već u prvi mah učinila primamljivom. Promislio sam dobro, važno mi je bilo šta će reći i roditelji, a na kraju mislim da sam donio pravi potez", kaže Memišević na početku razgovora za SportSport.ba.

Memišević zbog transfera propušta sutrašnji meč

Ne skriva Memišević da je novac bio presudan faktor.

"Nećemo se lagati, otišao sam najviše zbog novca. Ranije sam se povezivao s mnogim klubovima, i to vrlo ozbiljnim, ali s finansijske strane nigdje ne bih bolje prošao nego u Kini. Ljudi općenito imaju pogrešna shvatanja. U Bundesligi, u klubovima kao Mainz i Koln ne bih možda dobio ni blizu ovako nešto, tako da se meni nije bilo teško odlučiti. Uostalom, nisam više ni dijete. Imam 27 godina i realno gledajući teško mogu dostići vrh svjetskog fudbala."

Pitali smo Memiševića plaši li se koronavirusa. Najveći broj oboljelih je upravo u Kini.

"Nije me strah. Prvenstvo u Kini još nije počelo i klubovi sigurno neće riskirati s tim da se fudbaleri zaraze. A budimo i realni, taj virus se može dobiti i u Holandiji, javlja se i na našim prostorima. Sada inače imam mjesec dana odmora, otići ću malo na more, kod svojih u Živinice, a mogu se vratiti i u Groningen da održavam formu. Vjerujem da će se situacija uskoro smiriti."

Sretan je posebno Memišević zbog toga što je svojoj porodici osigurao bolji život.

"To mi je iskreno bio najvažniji cilj. Okej, ja sam sebe osigurao, ali važno je i da moji najbliži žive lijepim životom. Neopisiv je osjećaj kada znate da ste nešto postigli i kada vidite porodicu sretnu i nasmijanu. Karijera jednog fudbalera ne traje dugo, to mnogi ne razumiju. Poslije svake karijere se računa koliko imaš na računu, a ne za koje klubove si igrao."

Samir Memišević dobio naknadni poziv za Italiju i Lihtenštajn

Raspitivao se mnogo o Kini prije nego što je potpisao ugovor.

"Dosta toga mi je rekao agent, ali i jedan momak iz Živinica koji je u tamošnjem Dalianu radio u mlađim selekcijama. Objasnio mi je mnoge stvari, od samog života, do toga koliko oni tamo cijene fudbalere. Ružno je reći, ali u strancima vide idole, bogove i to svakako godi. Bit će to jedna zanimljiva avantura i fudbalska i životna. Pogotovo jer ću živjeti u Pekingu."

Na ovaj način se vjerovatno oprostio i od reprezentacije BiH.

"Ne znam šta bih rekao... I drugi igrači su igrali u sličnim ligama, možda i slabijim, pa su dobijali pozive. Generalno mislim da u reprezentaciji nikada nisam dobio pravu šansu, nisam imao tu podršku, a mislim da sam i jedini koji se preko nje nije prodao. Sve te stvari utjecale su na to da na kraju spakujem kofere i osiguram svoju porodicu bogatim ugovorom. Ja ću uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji i bit ću njen vjerni navijač, kao što sam bio i kao dijete, kada sam se sa zastavom na leđima probijao kroz gužve da dođem do tribine", poručio je Memišević.

Top Komentari

konjnakvadrat
Svaka tebi momcino cast, idi zradi sebi i svojoj familiji, u pravu si za repku 100%,sve si sam stekao à ne ko ovi pojedinci iz BejHa reprezentacije sto se prodaju godinama i nemogu dalje dobacit od turskih fenjerasa, pozdrav za tebe, mnogo srece u karijeri, ti to zasluzujes a i nas Midhat bogami.
35 2
premium
Pošteno
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi