Kreće operacija Slovačka

Pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine

Kreće operacija Slovačka

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u Zenici od selekcije Švedske sa 88:72 u četvrtom kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Zmajevi su tako i drugi put poraženi od Švedske, čime su zakomplikovali situaciju oko plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Nakon četiri kola imamo omjer od dvije pobjede i dva poraza i nalazimo se na trećem mjestu u grupi. 

Do kraja pretkvalifikacija ostale su nam dvije gostujuće utakmice protiv Slovačke i Armenije, a Zmajevi će sigurno se plasirati u kvalifikacije ukoliko obje utakmice pobijede. 

Naredna utakmica je protiv Slovačke koja se igra u srijedu od 18 sati u Bratislavi, a u našoj zemlji je obezbijeđen televizijski prijenos na BHRT-u što je lijepa vijest za sve ljubitelje sporta.

Zmajevi su napustili Zenicu i krenuli prema Tuzli, odakle će sutra ujutru krenuti put Slovačke, javio je reporter našeg portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi