"Bh. igrači su govorili da će me ubiti"

Švedski košarkaš Viktor Gaddefors

"Bh. igrači su govorili da će me ubiti"

E. Škorić

Viktor Gaddefors, košarkaš Švedske, priznaje da su mu bh. reprezentativci prijetili jučer.

Švedska je u Zenici razbila našu reprezentaciju u četvrtom kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nemoć su bh. košarkaši pokazivali i na kraju meča, kada su krenuli u verbalne obračune. Srećom, sve se završilo na naguravanjima, a Gaddefors je za švedske medije otkrio šta se dešavalo.

"Svađao sam se s Musom i on je rekao da će se nastaviti boriti sa mnom. Bilo je nereda, a onda su mi bh. igrači govorili da će me ubiti. Bili su jako uznemireni. No, kada smo napustili dvoranu, bilo je sve u redu. Ne znam da li sam nekada prije ovo doživio, ali ne razmišljam više o tome", rekao je Gaddefors.

Što se same utakmice tiče, trener Vedran Bosnić je bio izuzetno zadovoljan igrom njegovog tima.

"Ponosan sam na tim. Igrali smo fantastično. Stoposto sam siguran da idemo na SP ako pobijedimo protiv Armenije i Slovačke", kazao je Bosnić, u čijem timu je Thomas Massamba briljirao sa 20 poena, a Marcus Eriksson dodao je 15 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije