Kreće sezona u Južnoj Koreji
Foto - EPA

Stigla dozvola

Kreće sezona u Južnoj Koreji

M. Šljivak

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o smanjenju zahtjeva socijalne distance i otvorila je vrata za povratak dva najveća sporta u zemlji - fudbala i bejzbola.

U ovoj zemlji danas je zabilježeno samo osam novih slučajeva koronavirusa, pandamija se polako smanjuje, a premijer Chung Sye-Kyun najavio je povratak sporta uz određene mjere zaštite.

Naravno, to znači odigravanje utakmica bez prisustva publike, a to znači da bi sezone u fudbal i bejzbolu trebale da započnu u maju.

Predstavnici Saveza već su počeli pregovore o potencijalnim datumima početka prvenstva. Izvjesno je da će to biti maj, a zbog činjenice da se u bejzbolu igra ogroman broj utakmica, sezona bi mogla biti nešto kraća.

Konačna odluka bit će donijeta u utorak na sastanku klubova sa čelnicima lige.

Start fudbalskog prvenstva bio je zakazan za 29. februar, pa će odlaganje za dva mjeseca također skratiti sezonu.

Klubovi su se već načelno dogovorili da će umjesto 38 utakmica odigrati 27 i bit će preduzete sve mjere da se igrači i osoblje zaštite.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi