Svaka riječ za rezultate u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je suvišna
(Foto: EPA)

Rezultati kao na veterpolu

Svaka riječ za rezultate u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je suvišna

M. Šljivak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Aziji uveliko su počele, a najjače selekcije bez većih problema dobijaju utakmice protiv konkurenata koji su na samom dnu svjetskog fudbala.

Australija je na svom terenu dočekala Nepal i lagano je slavila sa 5:0. Poigravali su se Australci u ovom meču, ali na kraju jednostavno nisu željeli potpuno poniziti rivala i zadovoljili su se sa pet golova u mreži.

Japan je protiv Mongolije dao gol više. Slavili su Samuraji sa 6:0, a i ovdje je rezultat mogao biti i veći, no bilo je nekoliko teških promašaja.

Južna Koreja je na svom terenu razbila Šri Lanku sa 8:0.

Bio je to još jedan duel u kojem se pobjednik znao i prije nego što je utakmica i počela, a na kraju su se Koreanci zaustavili na osam golova.

Interesantno je da u utakmici koja još nije završena Kina na poluvremenu vodi protiv Guama sa 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi