Prije pet godina na današnji dan stigla je tužna vijest iz Hercegovine

Keta nije zaboravljen!

Prije pet godina na današnji dan stigla je tužna vijest iz Hercegovine

S. Mlaćo

Prije pet godina na današnji dan stigla je tužna vijest iz Hercegovine.

Napustio nas je nekadašnji golman Širokog Brijega Krešimir Keta Bandić.

Popularni Keta bio je omiljen među saigračima, prijateljima i svima koji su ga poznavali, a riječi hvale za njega su imali i protivnici.

Tog kobnog 5. marta 2019. godine Krešimir Keta Bandić preminuo je iznenada u stanu kod prijatelja. Šokantna smrt ovog mladog čovjeka i sjajnog sportiste ujedinila je Bosnu i Hercegovinu u bolu koji su obavili sve krajeve naše zemlje, posebno Mostar i Široki Brijeg.

Keta je ponikao u Zrinjskom, tu je prošao sve omladinske kategorije i došao do prvog tima, da bi 2018. godine prešao u redove rivala s Pecare.

Oglasi

Dani prolaze, ali uspomene na divnog mladića kakav je bio Keta ne blijede.

Njegovi prijatelji uvijek ga se rado sjećaju, a tako je i danas. Sa tugom proživljavaju svaki dan, ali istovremeno su ponosni što su imali priliku poznavati ga i bio dio njegovog života.

Treba istaći da je Bandić dobio i mural na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru, što je još jedan dokaz koliko je bio voljen, cijenjen i poštovan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prvu godišnjicu njegove smrti održana je i premijera filma koji je trajao 45 minuta.

Bio je to emotivan trenutak za sve prisutne, a bio je to film prepun emocija, prepun smijeha, ali i tuge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti