Hoće li prvi topnik HNL-a obući dres Zmajeva? "Istina je, bilo je kontakta..."

Lovrić briljira u dresu Gorice

Hoće li prvi topnik HNL-a obući dres Zmajeva? "Istina je, bilo je kontakta..." · Intervju

A. Čaušević

S dolaskom Ivayla Peteva za očekivati je nova imena u reprezentaciji BiH. Spisak bugarskog trenera za martovske utakmice se čeka s nestrpljenjem u bh. javnosti, a trebao bi biti objavljen uskoro. 

Na prvom spisku koji će objaviti Petev neće biti Kristijana Lovrića, ali trenutno prvi topnik HNL-a bi u budućnosti vrlo lako mogao nositi dres reprezentcije BiH.

Lovrić je ove sezone ekspodirao u dresu Gorice. Odlični ofanzivac mali klub iz okoline Zagreba vodi do historijkoskog plasmana u Evropu. Obzirom da mu je otac rođen u BiH papirologija ne bi trebala biti problem.

U razgovoru za SportSport.ba ovaj 25-godišnjak kojeg je tokom zime htio i slavni kijevski Dinamo je priznao da je bilo kontakta s njegovim zastupnicima oko igranja za reprezentaciju BiH, te da će u slučaju poziva ozbiljno razmisliti. 

Posljednjih dana se špekuliše da biste mogli zaigrati za reprezentaciju BiH. Koliko ima istine u tome i da li je bilo nekog kontakta?

Istina je, bilo je određenih neformalnih kontakata putem mojih zastupnika, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti.

Oglasi

Ako je bio kontakta, ko Vas je kontaktirao?

Moji zastupnici su bili kontaktiani, tako da ja ne bih pričao o imenima.

U slučaju poziva, da li biste pristali da igrate za reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

Čast je svakom nogometašu igrati za nacionalnu selekciju. Kada bi došao službeni poziv selekcije BiH ozbiljno bih razmislio o tome.

Oglasi

Kakvo je generalno Vaše mišljenje o reprezentaciji Bosne i Hercegovine? Smatrate li je kvalitetnom reprezentacijom?

Smatram da BiH ima dobru reprezentaciju s puno individualne klase. Mislim da ne postoji igrač kojem ne bi bilo zadovoljstvo igrati s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem.

Trenutno igrate možda i najbolju sezonu u životu, 14 golova na 18 utakmica je veliki uspjeh. Šta je tajna Vaših dobrih igara?

Puno rada i odricanja, naravno i unutarnji mir koji sam pronašao u svojoj obitelji i ljudima koji su uz mene.

Tokom zime u Gorici su se desile promjene, otišao je trener i sportski direktor, međutim to vas nije poremetilo. I dalje kvarite posao hrvatskim velikanima. Može li Gorica do historijskog plasmana u Evropu?

Oglasi

Da nije bilo par kikseva danas bi Gorica bila u borbi za naslov prvaka. Odlična smo ekipa, imamo super atmosferu i siguran sam da će Gorica iduće godine igrati europska natjecanja.

U Gorici igra i Aleksandar Jovičić koji je značajno napredovao u posljednje vrijeme, sigurno Vam je draže imati ga za saigrača, nego za protivnika...

Jako dobar igrač, igra na visokom nivou ovu sezonu, siguran sam da će biti još i bolji.

Otac Vam je iz BiH. Dolazite li možda u Bosnu i Hercegovinu?

"Moj otac je rođen u Bosni, odnosno Jelahu kraj Doboja. Prije sam znao doći češće, sada koliko mi to obaveze dopuštaju. U svakom slučaju je lijepo doći...", kazao je Lovrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

malezija
Ja ga licno nebih zvao, taj odgovor ozbiljno bih razmisli sve govori, želi izvršiti pritisak na hrvatsku da ga pozovu a tek ako od njih ništa ne bude onda može i bih ali to je iz interesa a ne od srca
15 6
user1583752673
Skraceno. Hrvatska mi je prioritet a o Bosni bi razmislio. Kome Bosna nije prioritet taj nam nr treba
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi