Krivac za penal: Nisam ga dotakao, sudija mi je priznao sve

Delaney se oglasio

Krivac za penal: Nisam ga dotakao, sudija mi je priznao sve

Midhat Šljivak

Damien Delaney je po sudiji Andreu Marrineru skrivio penal nad Christianom Bentekeom u duelu Crystal Palacea i Liverpoola.

Mnogo je kontroverzi izazvao ovaj penal. Neki smatraju da je Benteke dobro odglumio kontakt, a oglasio se i čovjek koji je bio najbliži belgijskom napadaču, Damien Delaney.

On se oglasio na Instagramu, te tvrdi kako penal nije postojao i da nije bilo elemenata da sudija pokaže na bijelu tačku.

"Iskreno, nisam dotakao Bentekea. Čak i da je bilo blagog kontakta, nisam ga dotakao jako da može da padne i da sudija svira penal. Sudija Andre Marriner mi je rekao da smata kako penala nije bilo, ali da je vjerovao pomoćniku. Sve što mogu je da ispoštujem ovu odluku, iako mi je teško palo", rekao je Delaney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je slavio s 2:1, te se uključio u borbu za Ligu prvaka.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi