„Krivi smo i mi, ali idemo dalje“

Fuad Mujić, direktor Budućnosti

„Krivi smo i mi, ali idemo dalje“

Po prvi put od sticanja nezavisnosti BiH fudbaleri banovićke Budućnosti igrat će u Drugoj ligi ili u trećem rangu takmičenja.

Klub koji zasigurno ima svijetlu tradiciju, koji je bio sudionik Kupa UEFA, koji je iznjedrio na desetine kvalitetnih fudbalera, poslije 31. maja 2014. godine nalazi se na prekretnici.

„Još uvijek nisam svjestan činjenice da smo ispali iz lige. Faktički smo u Drugoj ligi poslije spleta različitih okolnosti. Ali, ne mogu kriviti druge, krivi smo mi“, kaže Fuad Mujić, direktor FK Budućnosti.

Banovićanima je u subotu bila potrebna nad Rudarom, te remi ili poraza Branitelja u Gračanici. Budućnost je ostvarila pobjedu, ali je pobjedio i Branitelj.

„Ne bih da spekuliram i da se bavim ovim ili onim. U cijeloj sezoni Prve lige FBiH bilo je čudnih rezultata. No, mi smo od Iskre, koja je ispala, izgubili 6 bodova, odnosno od Troglava koji je istupio uzeli smo tek bod. Neke stvari se u Prvoj ligi FBiH ponavljaju, pogotovo kada je riječ o istupanju iz lige. Lani je to bio slučaj sa Krajišnikom, ali su rezultati brisani, dok su nakon istupanja Troglava utakmice registrovane službenim rezultatom. Moram reći kako suđenje u ligi nikad nije bilo lošije. Ne znam do koga je, da li se potrefila takva sudijska lista ili je do sudijske komisije, ali znam da je moralo biti mnogo bolje i korektnije. U Banovićima su svi imali optimalne uslove za igru, ali mi na nekim gostovanjima nismo mogli ništa“, kaže Mujić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz redova Budućnosti dolazi najbolji strijelac lige Muhamed Mujić, jedan od ponajboljih veznjaka Eldin Trumić, nekoliko igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH.

„Mi ćemo sačekati Skupštinu kluba. Ja sam spreman preuzeti odgovornost, kao i šef stručnog štaba. Vidjet ćemo da li ćemo možda administrativnim putem ostati u ligi, jer ni lani jedna ekipa nije željela u viši rang pa je ostao Troglav. U svakom slučaju moramo izanalizirati sezonu, jer smo imali solidan tim kojem nisu kasnile plate, koji je imao sve uslove za treniranje... Moram sjesti i hladne glave analizirati zašto smo ispali. Ako budemo igrali u Drugoj ligi sigurno je da ćemo ići sa podmlađivanjem tima, ali isto tako je sigurno da se naš odnos prema gostima i sudijama neće promjeniti. Neka bude sve pošteno i neka pobjedi bolji“, kaže Fuad Mujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.