Kriza učinila svoje: HSV imenovao novog trenera
Hamburger SV je saopštio kako će novi trener Hannes Wolf prvi trening odraditi sutra (Foto: EPA)

Nakon deset kola smijenjen Titz

Kriza učinila svoje: HSV imenovao novog trenera

Loši rezultati koje Hamburger SV bilježi u posljednje vrijeme rezultirali su promjenom na trenerskoj klupi.

Njemački velikan je prošle sezone ispao iz Bundeslige, a iako se ambicije svode na ekspresan povratak u društvo najboljih, rezultati koje HSV bilježi u posljednje vrijeme nisu u skladu s očekivanjima.

Na posljednjih pet utakmica HSV je ostvario tek jednu pobjedu, pa je u međuvremenu klupsko rukovodstvo smijenilo Christiana Titza koji je danas dobio i svog nasljednika. U pitanju je 37-godišnji Hannes Wolf, koji je dosad samostalno radio u Stuttgartu, te omladinskim kategorijama Borussije.

Promjenu na trenerskoj poziciji u razgovoru za klupski sajt je obrazložio sportski direktor HSV-a Ralf Becker.

"Smatramo da tim ne napreduje dovoljno, a također osjetimo da postoji veliki rizik da ne dođemo do ispunjenja našeg cilja ove sezone”, kazao je Ralf Becker, sportski direktor HSV-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV u drugom rangu njemačkog nogometa trenutno zauzima petu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi