Krkić: Nije me strah što nosim Kakin dres sa brojem 22

Krkić: Nije me strah što nosim Kakin dres sa brojem 22

Mladi napadač, Bojan Krkić je od ovog ljeta na posudbi u ekipi AC Milana koja po isteku posudbe moze da otkupi njegov ugovor.

Krkić će u predstojećem periodu nositi na dresu broj 22 kog je ranije nosio Brazilac, Kaka. Ipak kako sam kaže, nije ga strah preuzeti na sebe takvu odgovornost.

 

"Znam da je to Kakin dres, ali nije mi prvi put da nosim broj neke legende. U Barceloni sam nosio broj 9 kog su prethodno nosili Ibrahimović, Ronaldo i Cruyff", kazao je Krkić te je nastavio:

 

"Nisam jedan od onih koji se vežu za brojeve. Odabrao sam broj 22 jer sam u Milan stigao na svoj 22. rođendan".

 

Za Bojana se prvo čulo u Barceloni, ali mu je vremenom postajalo jako teško da se izbori za mjesto u prvom timu te je prešao u Romu, a on smatra da je tim potezom učinio pravu stvar.

 

"Nikada nisam zažalio što sam napustio Barcelonu. Do prije par godina nisam pomišljao da bih mogao zaigrati za drugi tim osim Barcelone. Tamo sam stigao kad mi je bilo samo devet godina, prošao sam kroz mlađe kategorije, bio sam u Barci 12 godina i smatrao sam da ću tamo ostati zauvijek. Onda mi se ukazala prilika da odem u Italiju i hvala Bogu što se to dogodilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Milan će 15. septembra odigrati utakmicu protiv Atalante, a Bojan bi tu mogao da zabilježi debi na San Siru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.