Kroos napao Oezila: Pričaš gluposti!

Rasizam u Njemačkoj (ne)postoji?

Kroos napao Oezila: Pričaš gluposti!

E. Škorić

Toni Kroos se obrusio na Mesuta Oezila i poručio kako veznjak Arsenala priča gluposti.

Oezil je napustio njemačku reprezentaciju zbog pritiska koji je uslijedio nakon što se fotografisao sa turskim predsjednikom Erdoganom.

"Dok imam osjećaj rasizma i nepoštovanja, nemam šta raditi u njemačkom dresu. Nekad sam za Njemačku igrao s ponosom, ali sad više ne. Ne poštuju moje turske korijene, Nijemac sam kad pobjeđujemo, imigrant kad gubimo. Rasizam nikad ne bi trebao biti prihvaćen. Zašto sam ja Nijemac - Turčin, a Miroslav Klose i Lukas Podolski nisu Nijemci - Poljaci? Jer sam iz Turske? Jer sam musliman?", rekao je Oezil.

Njegov bivši saigrač iz reprezentacije i veznjak Real Madrida Toni Kroos smatra da su to - gluposti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dio onoga što je Oezil napisao u saopštenju je tačno adresiran, ali to je ostalo u sjeni gluposti koje je napisao o rasizmu. Unutar njemačke reprezentacije ne postoji rasizam i mislim da i sam Mesut zna da je to tako", riječi su Kroosa.

Promo

Top Komentari

pogba69
Čuj švabe i rasizam... nikad ne bih rekao
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi