Neuer: Oezil napustio reprezentaciju? Pa ništa novo

Nije ga iznenadila odluka veznjaka

Neuer: Oezil napustio reprezentaciju? Pa ništa novo

Edmir Škorić

Njemački golman Manuel Neuer kaže da je ekipa prihvatila odluku Mesuta Oezila da se povuče iz reprezentacije.

Neuer je kapiten njemačke reprezentacije, ali do sada se nije oglašavao zbog Oezilove odluke da napusti selekciju zbog jakog pritiska od starne medija i javnosti, nakon što se fotografisao s turskim predsjednikom Rečepom Tayipom Erdoganom.

"To je odluka igrača. Kada drugi igrač kaže da želi da se povuče, onda je to njegova odluka i morate da prihvatite ovu odluku. Mi je naravno prihvatamo. I u prošlosti su igrači napuštali reprezentaciju nakon EP-a ili SP-a, tako da to nije ništa neobično i novo", kazao je Neuer.

Oezil je u međuvremenu u SAD-u s ekipom Arsenala i sprema se za novu sezonu i sada će biti fokusiran isključivo na tim iz sjevernog Londona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi