Kroos: Ovo je nešto posebno
Foto: EPA

Toni Kroos nakon finala Lige prvaka

Kroos: Ovo je nešto posebno

S. Bošković

Ekipa Real Madrida večeras je u Cardiffu rezultatom 4:1 savladala Juventus u finalu Lige prvaka i osvojila 12. titulu prvaka Evrope. 

Jedan od najboljih fubalera kraljevskog kluba Toni Kroos pohvalio je nevjerovatni uspjeh svoje ekipe koji je postignut večeras.

"Nevjerovatno, nisam vjerovao da je moguće odbraniti ovaj trofej. Dovoljno je teško osvojiti ga jednom, ali dva puta u nizu je nešto fantastično", rekao je Kross nakon završetka utakmice, te dodao: 

"Tri puta biti prvak Evrope u četiri godine je nešto posebno. To nisu zasluge samo igrača na terenu, nego svih onih oko kluba i ponosan sam što sam dio istog", istakao je Kross, koji se nakon toga osvrnuo i na Cristiana Ronalda. 

"Na terenu igramo kao tim, ali u svakoj utakmici vam treba igrač koji će postići gol i donijeti vam titulu.  Ronaldo to radi i posljednjih mjeseci je izvanredan", zaključio je njemački fudbaler. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroosu je ovo bila treća titula prvaka Evrope. Dvije je osvojio s Real Madridom, a jednu s bivšim timom Bayernom iz Minhena. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti