Kroos za pobjedu Njemačke u Španiji
Foto: EPA

Pobjeda svjetskog šampiona

Kroos za pobjedu Njemačke u Španiji

Midhat Šljivak

Španija je na stadionu Balaidos u Vigu u prijateljskom susretu ugostila Njemačku, a na kraju su slavili Nijemci s minimalnih 1:0.

Prilika je u ovom susretu bilo, ali mreže se nisu tresle. U prvom poluvremenu ovog duela vrijedi izdvojiti sjajnu odbranu Ikera Casillasa nakon udarca Marija Gotzea, te povredu Thomasa Mullera.

Golova nakon prvih 45 minuta nije bilo...

Duran Nolito je prvi prijetio u nastavku. Igrač, koji je večeras pred svojom publikom dobio priliku za igru, odlično šutira iz slobodnog udarca, ali je Zieler sjajno odbranio.

Bilo je do kraja još nekoliko pokušaja s obje strane, ali su mreže mirovale sve do 89. minute kada Toni Kroos pogađa za pobjedu Njemačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prijateljski meč:

Španija - Njemačka 0:1 (Kroos 89')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.