Sloboda se približila Ligi za prvaka

Krpić i Zec srušili Čelik na Bilinom polju

Danas je na Bilinom polju odigran derbi starih znanaca Čelika i Slobode. U jednoj tvrdoj i ne pretjerano kvalitetnoj utakmici bolje su se snašli gosti iz Tuzle, koji su zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu slavili sa 2:0.

Prvih 45 minuta nije obilovalo prilikama a najveću šansu imao je domaći tim u 25. minuti. Stoper Slobode Ivan Kostić kardinalno je pogriješio i uposlio Jasmina Smriku, ali je fudbaler Čelika vrlo loše reagovao i iz izgledne situacije šutirao pored gola.

Pogodaka nije bilo sve do 70. minute kada je Krpić postigao svoj 11. gol u sezoni i doveo Slobodu u vodstvo od 1:0. Samo tri minute kasnije, Zec je efektno pogodio za 2:0 što je bio i konačan rezultat susreta.

Do kraja utakmice, Čelik je pokušao doći do smanjenja rezultata ali bezuspješno, pa je Sloboda proslavila prvu gostujuću pobjedu u sezoni.

Sloboda se nakon nepotpunog 17. kola nalazi na željenoj šestoj poziciji sa 26 bodova, tri više od Širokog Brijega koji je sedmi. Sa druge strane, Čelik je i dalje na začeju sa samo 9 bodova.

Premijer liga, 17. kolo:

Čelik - Sloboda 0:2 (Krpić 70', Zec 73')

Čelik: Ružić, Popović, Salčinović, Brković, Jusić, Popović, Pezer, Hećo, Marković, Hrkać, Smriko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ordagić, Smajić, Todorović, Zec.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi