"Protiv Slobode ne razmišljamo o bodu, nego o pobjedi"

Trener Čelika pred meč

"Protiv Slobode ne razmišljamo o bodu, nego o pobjedi"

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju posljednju utakmicu u ovoj godini kada su u pitanju domaće utakmice. Još dva kola su ostala do kraja prvog dijela prvenstva, a Zeničani će sutra dočekati Slobodu na Bilinom polju, a narednog vikenda će gostovati kod Željezničara na Grbavici.

Sutrašnja utakmica od velikog je značaja za crno-crvene jer bi s eventualnom pobjedom prije zadnjeg kola mogli bi se poravnati sa Metallegheom, koji ima 12 bodova i nalazi se na 10. mjestu Premijer lige. Zna to vrlo dobro i trener Nedim Jusufbegović, koji je u razgovoru za SportSport.ba govorio o sutrašnjoj utakmici, kvalitetima Slobode, te situaciju u klubu u toku ove sedmice.

"Sutra očekujemo jednu tešku utakmicu, protivnik je veoma kvalitetan i stabilizovali su se nakon onih turbulencija u klubu.Sada su vjerovatno u jednom pozitivnom zanosu, nakon što su protiv dva veoma kvalitetna protivnika Željezničara i Zrinjskog ostali neporaženi. To što im ne igraju tri-četiri igrača po mom mišljenju nama neće olakšati put ka pozitivnom rezultatu.Sloboda ima dosta kvalitetnih igrača, dobro su pokriveni po svim pozicijama i znamo njihove jasne ambicije" ističe Jusufbegović.

Ima nekoliko povrijeđenih igrača, ali sutra Čelik mora igrati na pobjedu.

"Mi imamo svoj cilj i gledat ćemo da sutra budemo na novu u svakom smislu i nadati se pobjedi. Oni jesu favoriti, ali mi ćemo uraditi sve da ih pobijedimo.Imamo probleme s povredama Šivšića i Durakovića, dok Smriko ima virozu tako da je upitno hoće li sutra uopšte biti u kombinaciji za ekipu. Mnogi me pitaju da li bi sutra bio zadovoljan jednim bodom, ali ja kao trener nikad ne ulazim u utakmicu tako. Želimo da pobijedimo i interesuju nas tri boda, a tok i dešavanja na utakmici odredit će ćime ćemo biti zadovoljni" nada se trener Zeničana.

Za kraj se osvrnuo na probleme oko igračkog kadra i finansija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Problem je nastao još početkom prošle sedmice, međutim nekako smo to sve izgurali pred Široki Brijeg. Sigurno da nije bili dobro što se to nastavilo i ove sedmice, te što smo nažalost morali da razgovaramo o problemima koji nemaju veze s igrom i fudbalskim terenom. To je sigurno ostavilo traga, ali smatram da su igrači sposobni da to sve prevaziđu i svoj fokus sutra podrede ulogama i zadacima koji ih očekuju na utakmici" završio je Jusufbegović.

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, G.Popović, Jusić, Marković, Šivšić (M.Popović), Hasanović, Hećo, Pezer, M.Popović (Hrkać), Salčinović i Brković. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi