Krpić se vraća na mjesto posljednjeg radovanja van Sarajeva

Željezničar gostuje Zrinjskom

Krpić se vraća na mjesto posljednjeg radovanja van Sarajeva

A. Čaušević

Derbi današnjeg programa 26. kola Premijer lige BiH igrat će se u Mostaru. Od 16:30 snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar.

Obzirom da se domaći bore za titulu, a gosti za izlazak na euroscenu susret bi trebao biti uzbudljiv te se za nadati da Blaž Slišković i Amar Osim neće previše kalkulisati.

Posljednji duel ova dva tima igran na stadionu Pod bijelim brijegom završen je rezultatom 0:1. Plave je tada sa klupe predvodio Milomir Odović, a gol odluke je postigao Sulejman Krpić.

Prvom topniku Premijer lige(ne računajući Nemanju Bilbiju op.a.) je to bio posljednji gol postignut van Sarajeva. Taj trijumf je ujedno posljednja gostujuća pobjeda Željezničara u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, računajući i zimsku pauzu posljednji put Plavi su puni plijen s gostovanja donijeli prije skoro šest mjeseci, odnosno 20. oktobra prošle godine. U međuvremenu Željo je odigrao pet mečeva na strani i skupio je dva boda.

Inače, Osimovo posljednje gostovanje u Mostaru završilo je pobjedom Plavih koji su u revanš meču polufinala Kupa BiH slavili s 0:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Ajmo plavi aleeee!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi