Krpićev novi klub kažnjen zbog neregularnosti u transferu

AIK plaća cijenu

Krpićev novi klub kažnjen zbog neregularnosti u transferu

Švedski velikan AIK, za koji odnedavno nastupa bh. fudbaler Sulejman Krpić, kažnjen je od Fudbalskog saveza Švedske zbog ilegalnih radnji prilikom transfera Alexandera Isaka u Borussiju Dortmund.

Isaka su željeli svi najveći evropski klubovi, ali on je na kraju završio u Dortmundu za koji je potpisao u decembru 2016. godine.

Međutim, potvrđeno je da je AIK platio kompenzaciju posredniku u transferu u Borussiju Dortmund a, s obzirom da je ovaj fudbaler još uvijek maloljetan, to je zabranjeno, pa će klub iz Štokholma za kaznu morati da plati 30 hiljada funti.

AIK, koji je prodajom Isaka u Borussiju zaradio čak 10 miliona eura, ima dvije sedmice da uloži žalbu na ovu odluku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi