Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka
Portugal je svakako favorit u ovoj grupi.

Kolarov također zadovoljan

Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka

S. Mlaćo

Na današnjem žrijebu u Dablinu nogometnu reprezentaciju Srbije kuglice su spojile sa selekcijama Portugala, Ukrajine, Latvije i Luksemburga.

Šef struke Srbije Mladen Krstajić ističe da je zadovoljan žrijebom kvalifikcija za EP, ali navodi da Srbiji neće biti nimalo lako.

"Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mjesta koje vode na EURO", kazao je Krstajić.

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov također je izrazio zadovoljstvo, ali naveo da je Portugal favorit u grupi.

"Zadovoljni smo žrijebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mjesta, bez namjere da podcjenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko mjeseci", naveo je Kolar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi