Krstanović donio Širokom prednost pred revanš na Grbavici

Široki savladao Želju sa 1:0 u polufinalu Kupa BiH

Krstanović donio Širokom prednost pred revanš na Grbavici

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su na Pecari savladali Željezničar (1:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Široki je prvu šansu na meču imao u trećoj minuti kada je pokušao Krstanović, ali je lopta na kraju završila u korneru. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Wagner, no nije bio precizan. Željo je prvu priliku imao u 17. minuti kada je Zeba centrirao, Bogičević je šutirao glavom, no bez opasnosti po Bilobrka.

U samom finišu prvog poluvremena Željo je imao priliku preko Zebe koji je na kraju šutirao preko gola. Široki je u drugom poluvremenu furiozno krenuo po vodstvo. Domaći su u prvih nekoliko minuta imali dvije sjajne šanse, no na golu Želje briljirao je Kjosevski koji je i uz pomoć stative spašavao gol Plavih.

U 52. minuti pokušao je Marković, ali je Kjosevski odbranio njegov udarac uz pomoć stative. Dvije minute kasnije sjajnu šansu imao je Bralić, no i ovaj put golman Željezničara je bio na visini zadatka.

Ipak, već u narednom napadu domaći su stigli do vodstva. Menalo je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu za Krstanovića koji je neometan poslao loptu u mrežu Plavih za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača. 


No, tu se Široki nije zaustavio. U 58. minuti mogli su udvostručiti prednost iz dvije dobre šanse, ali Željo je ovaj put uspio spasiti svoju mrežu. Željo je u 71. minuti mogao do izjednačenja u prilici je bio Stevanović, ali na kraju su Plavi uspjeli doći samo do kornera. Nekoliko minuta kasnije Čabraja je šutirao glavom direktno u Kjosevskog koji je ponovo spasio gol gostiju. 

Do kraja utakmice igralo se većinom na sredini terena, domaći su željeli doći do drugog gola i tako ostvariti veću prednost pred revanš, no na kraju je ostalo 1:0. Revanš utakmica Kupa Bosne i Hercegovine izmežu Želje i Širokog igra se naredne srijede na Grbavici.

Kup BiH, polufinale:

Široki Brijeg - Željezničar 1:0 (Krstanović 55')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Kerla, Zeba, Musa, Lendrić, M. Stevanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi