Krstanović s penala za pobjedu Širokog

Jako dobar meč na Pecari

Krstanović s penala za pobjedu Širokog

Midhat Šljivak

Nogometaši Širokog Brijega savladali su Olimpic s 2:1 u posljednjem susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki je kao favorit ušao u meč, a na kraju su uz dosta muke stigli do tri boda.

Do vodstva je domaći tim stigao u 12. minuti. Nakon dugog posta, Wagner je postigao gol za prednost Širokog od 1:0.

Novu veliku šansu domaći imaju u 20. minuti. Nakon sjajne akcije Wagner sa samo jednog metra promašuje kompletan gol.

Do kraja prvog dijela mnogo bolja igra Širokobriježana. Imali su još nekoliko šansi, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Nastavak donosi dosta dobar fudbal. Ekipa su stvorile veliki broj prilika, a Široki je prijetio u dva navrata na otvaranju drugog dijela, ali je Hamzić siguran.

Zatim je Olimpic imao priliku za goste iz Sarajeva. Soldo je spasio svoj gol, ali je u 55. minuti ipak bio nemoćan. Pogodio je Muharemović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sedam minuta kasnije velika šansa za Olimpic. Stanić je izašao sam pred Soldu, ali je oklijevao, te je propustio postići gol.

U 66. minuti penal za Široki. Bogičević je srušio Krstanovića, iskusni napadač je preuzeo odgovornost, te je postigao gol za vodstvo domaćeg tima od 2:1.

Moglo je do kraja biti još golova. Udarac Regoja izbačen je s gol-linije, Široki se uspio odbraniti, te doći do pobjede.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Široki - Olimpic 2:1 (Wagner 12', Krstanović 68'p / Muharemović 55')

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Pehar, Krstanović, Baraban, Wagner, Sesar, Brekalo, Ajayi, Bralić, Marković. Trener: Slaven Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OLIMPIC: Hamzić, Imamović, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Stanić, Bogičević, Figueiredo, Raščić. Trener: Mirza Varešanović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti