Za Velkoskog je ponedjeljak bio poseban dan, pamtit će ga do kraja života

Kapiten FK Sarajevo

Za Velkoskog je ponedjeljak bio poseban dan, pamtit će ga do kraja života

A. Čaušević

Jedini predstavnik Premijer lige BiH na Evropskom prvenstvu bio je Krste Velkoski, kapiten FK Sarajevo i dugogodišnji reprezentativac Sjeverne Makedonije.

Makedonci su svoj prvi nastup na velikim takmičenjima okončali u grupnoj fazi. Upisani su porazi od Austrije, Ukrajine i Nizozemske, ali je ostavljen vrlo dobar dojam.

Posljednji meč protiv Nizozemske je bio vrlo važan za makedonski fudbal jer se nakon 20 godina od nacionalnog tima oprostio Goran Pandev, istinska legenda u svojoj zemlji.

Ponedjeljak, 21. juni će zauvijek pamtiti i Velkoski jer se i kapiten FK Sarajevo oprostio od nacionalnog tima Sjeverne Makedonije i više neće nastupati za popularne Crvene lavove.

Učešće na velikom takmičenju je vrhunac reprezentativne karijere za svakog fudbalera, a ovaj 33-godišnjak je odlučio da nakon Eura više ne igra za Sjevernu Makedoniju.

Velkoski status reprezentativca Sjeverne Makedonije nosi od 2014. godine, uz određene pauze u pozivanju. Skupio je 12 nastupa za A selekciju svoje zemlje. Interesantno da na Euru nije upisao niti jedan nastup.

Oglasi

Iskusni ofanzivac će nakon Evropskog prvenstva uzeti malo vremena za odmor kako bi napunio baterije pošto nova sezona za Bordo tim počinje za nešto više od dvije sedmice nastupom u Konferencijskoj ligi.

Velkoski je nedavno produžio i ugovor sa Sarajevom do 2023. godine što jasno govori da mu je plan da završi karijeru u redovima višestrukog prvaka s obzirom da se odlično osjeća u gradu na Miljacki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Momak rođen u Strugi je u Sarajevo stigao 2014. godine. U međuvremenu je imao izlet u Aziji, a drugi mandat na Koševu mu traje od 2017. godine.

Dres Bordo tima Velkoski je nosio preko 200 puta te je postao jedan od najtrofejnijih igrača u historiji Premijer lige sa tri osvojena prvenstva i tri Kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Krle je legenda
7 1
Mackintosh
Oprasta se, a nije ni igro hahahahahahhahaha Sta ti je vijetnamska mitomanija
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi