"Pao" potpis na Koševu
Foto: FK Sarajevo

Bordo tim jači za novo ime

"Pao" potpis na Koševu

S. Grebović

FK Sarajevo danas je predstavio novo pojačanje.

Riječ je o sada već bivšem članu juniorskog tima Sarajeva, Muharemu Traki, koji je danas potpisao prvi profesionalni ugovor sa bordo ekipom.

Ovaj 17-godišnjak igra na pozicijama stopera, a u glavni grad BiH stigao je iz redova omladinske ekipe Mladosti DK prošlog ljeta.

Na 19 nastupa u minuloj sezoni postigao je pet pogodaka za juniorsku ekipu Sarajeva sa kojom je zauzeo petu poziciju.

Već se sakupio i 15 nastupa za omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojima je uspio postići i tri pogotka, a zanimljivo da iako ima pravo nastupati za U-17 reprezentaciju, član je U-19 selekcije naše zemlje. 

Mladi Trako se već na početku priprema nametnuo stručnom štabu ekipe Sarajeva predvođeni trenerom Goranom Sablićem, što mu je bila i najbolja preporuka da bude angažovan u prvom timu koševskog premijerligaša.

Pored Trake, na Koševo su u ovom prelaznom roku stigli Vicko Ševelj i Darko Lazić.

Podsjetimo, Sarajevo sezonu otvara 8. jula gostovanjem kod moldavskog Milsamija, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na najvećem bh. stadionu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Voljom žrijeba viceprvak BiH će u prvom kolu nove 2021/2022 takmičarske sezone igrati domaći meč sa ekipom Tuzla City.

[facebook][/facebook]

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Neki dan potpisali Seselja, danas nabavili selotejp traku, ko je sljedeci? hahahahahahaha
3 13
TNT75
Bolje i ovaj perspektvni junior nego li frustrirani veterani. Trako sretno i zabijaj samo.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti