Vicko Ševelj potpisao za Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Dolazi iz Hrvatske

Vicko Ševelj potpisao za Sarajevo · Zvanično

E. Škorić

Hrvatski internacionalac Vicko Ševelj novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.

Ševelj je kao slobodan igrač na Koševo stigao iz redova splitskog Hajduka, a potpisao je ugovor na tri godine.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti dio kluba kao što je Sarajevo. Radi se o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da nije mala stvar nositi bordo dres. Nadam se da ću se brzo uklopiti u ekipu, te da ću što prije zaigrati pred najvaternijim navijačima o kojima sam već mnogo čuo", rekao je igrač po potpisivanju ugovora.

Dvadesetogodišnji Dubrovčanin karijeru je počeo u omladinskom pogonu GOŠK-a iz Dubrovnika, a kao kadet je prešao u redove HNK Hajduk Split.

U Hajduku je igrao za sve omladinske selekcije, da bi nakon toga prešao u Hajduk II, ekipu koja se takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala, te gdje je bio kapiten.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za drugu ekipu Hajduka odigrao je 42 utakmice, dok je u finišu prošle sezone upisao i tri nastupa za prvi tim. Riječ je o jednom od najtalentovanijih hrvatskih igrača, te članu reprezentacije Hrvatske do 20 godina koji može pokrivati više pozicija u defanzivnoj liniji.

Prije Ševelja, Sarajevo je dovelo Darka Lazića, koji se vraća takođe kao slobodan igrač, a Koševo su napustili golman Vladan Kovačević, koji je otišao u Poljsku, zatim Zinedin Mustedanagić, Aleksandar Pejović, Dušan Hodžić, Elvis Džafić, Haris Handžić, Slobodan Milanović... 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Može igrati stopera, desnog beka i zadnjeg veznog. Teško je očekivati da će igrač od 20 godina odmah upasti u prvi tim i igrati kao Cafu. Nek mu je sasrećom u bordo dresu, i da proslavi što više pobjeda i podigne što više trofeja.
26 4
MUFCDOGROBA
Da, decko ima samo 3 odigrane profesionalne utakmice u HNL, ali kapiten i veliki borac za ekipu, Dobrodosao i sretno ti bilo !
21 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi