Krunić asistent u pobjedi Empolija

Serie B, 35. kolo:

Krunić asistent u pobjedi Empolija

U italijanskoj Seriji B danas je u okviru 35. kola odigrano ukupno devet utakmica.

Empoli čije boje brani povremeni reprezentativac BiH Rade Krunić je na domaćem terenu savladao Pro Vercelli rezultatom 3:2, te tako nastavio jurišati ka ekspresnom povratku u elitni rang.

Prvi su do prednosti stigli gosti, i to u osmoj minuti preko Bifulca, no vrlo brzo Empoli se vratio u meč. Samo dvije minute kasnije izjednačio je Caputo, da bi u 33. minuti Zajc na asistenciju našeg Krunića pogodio za preokret.

U 48. minuti pao je novi gol, ponovo u mreži Pro Vercellija. Prednost Empolija je povisio Luperto, a do kraja meča gostujući sastav je uspio postići još jedan gol za konačnih 3:2.

Krunić je nastavio kontinuitet dobrih igara, a ovo mu je ujedno bila deseta ovosezonska asistencija za Empoli. Na svom kontu također ima i četiri pogotka.

Drugi bh. fudbaler u Seriji B Mato Jajalo sa svojim Palermom je na domaćem terenu remizirao Cremoneseom (1:1), a rođeni Jajčanin iz igre je izašao u 68. minuti.

Na vrhu nema promjena. Empoli je suvereno vodeći sa 70 bodova, slijede ga Palermo i Frosinone sa po 59 bodova, zatim Parma sa 57...

Serie B, 35. kolo:

Brescia - Carpi 1:1
Empoli - Pro Vercelli 3:2
Entella - Avellino 1:1
Frosinone - Spezia 1:1
Novara - Ternana 0:3
Palermo - Cremonese 1:1
Perugia - Venezia 1:1
Pescara - Bari 2:2
Salernitana - Cesena 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi