Rade Krunić zamalo je koštao Milan pobjede protiv Tottenhama!
Kutak za sporni trenutak.

Srušio je Richarlisona

Rade Krunić zamalo je koštao Milan pobjede protiv Tottenhama!

E. Ganibegović

U okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka Milan je večeras pogotkom Diaza slavio protiv Tottenhama na San Siru s 1:0. Iz engleskog tima smatraju da su oštećeni za penal.

Sjajno je Milan otvorio utakmicu i već u šestoj minuti je postigao vodeći i pobjedonosni pogodak kada se u kaznenom prostoru Spursa najbolje snašao i pogodio Brahim Diaz.

Tottenham skoro da nije napravio ozbiljniju šansu pred golom Tatarusanua, dok je Milan taj koji može žaliti što nije slavio većom razlikom.

Dvije sjajne šanse za Milan u 78. i 79. minuti. Prvo je De Ketelaere glavom loše šutirao iz sjajne pozicije, a minut kasnije još veći promašaj Thiawa kada je iz peterca glavom šutirao pored desne stative gostujućeg gola.

Sjajnu utakmicu za prvaka Italije odigrao je i Rade Krunić. Bh. reprezentativac uživa veliko povjerenje Stefana Piolija i večeras je dobio svih 90 minuta.

Oglasi

Upravo je bh. veznjak u centru sporne situacije. Naime, navijači Tottenhama smatraju da su oštećeni za penal na San Siru, no zaista je teško reći da li je to istina.

U 70. minuti je Richarlison ušao na teren umjesto Kuluševskog kod gostiju, te je nakon toga imao duel s Radetom Krunićem na ivici kaznenog prostora i dojam je da je ipak bilo elemenata za penal. 

"Zadrhtao sam na reprizi Richarlisona i Krunića, morao sam ponovo da vidim i izgleda da je bio penal. Da je bilo na suprotnoj strani, ja bih se bunio", napisao je na Twitteru jedan navijač Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/gianneell/status/1625622141159854081?s=20&t=FvJv5Ik3GF-l8Z6AgceIdw[/twitter]

Bilo kako bilo, Krunić i Milan su dobro prošli, a Tottenham može da se žali do kada hoće, ništa neće promijeniti. Šansu za popravni imat će na svom stadionu osmog marta. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alo888
Čist duel koji nije bio ni predmet za razmatranje u VAR sobi nez zasto se uopce spominje ovo frajer ga odnio sasvim dozvoljeno..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi