Krunić upitan za duele sa Finskom i Italijom

Propustio i posljednji meč protiv Torina

Krunić upitan za duele sa Finskom i Italijom

Rade Krunić mogao bi propustiti predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice protiv Finske i Italije.

Ovaj 25-godišnji krilni fudbaler koji pruža odlične partije u Italiji našao se na popisu selektora Roberta Prosinečkog za junske duele, međutim zbog povrede na kraju će ih najvjerovatnije morati propustiti.

Zbog povrede Krunić je propustio i posljednji meč Empolija protiv Torina, a nezvanično se radi o parcijalnoj repturi tetive aduktora, koja zahtijeva pauzu od najmanje mjesec i pol dana.

Više informacija svakako će biti poznato narednih dana kada bi Krunić trebao biti podvrgnut detaljnim pregledima.

Krunićevo odsustvo bi svakako predstavljalo veliki hendikep za naš nacionalni tim, pogotovo ako se uzme u obzir kakve partije koje pruža na Apeninima, ali i reprezentaciji BiH za koju je na utakmici protiv Armenije postigao i gol.

Podsjetimo, Zmajevi s Finskom igraju 8. juna u Tampereu, a tri dana kanije gostuju u Torinu kod selekcije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi