Novinari izabrali: Rade Krunić najbolji fudbaler Empolija
Foto: Empoli Fc

Igra sjajnu sezonu

Novinari izabrali: Rade Krunić najbolji fudbaler Empolija

Bh. reprezentativac Rade Krunić izabran je za najboljeg fudbalera Empolija.

U ovoj sezoni 25-godišnji Krunić naprosto briljira noseći Empolijev dres, a partije koje pruža rezultirale su interesom brojnih velikana, pa je sve izglednije da ćemo ga od ljeta gledati u nekoj novoj sredini.

Na sjajnim igrama Kruniću su priznanje odali i italijanski mediji, koji su ga proglasili najboljim fudbalerom Empolija, što našeg fudbalera čini ponosnim.

"Želio bih se zahvaliti svima koji su glasali za mene. Ponosan sam što sam osvojio ovu nagradu, ali bez mojih prijatelja, odnosno saigrača, kao i navijača, ništa ovo ne bi bilo moguće. Sada idemo da izborimo opstanak u Seriji A, klubu kao Empoli je tu mjesto", poručio je Krunić nakon što je primio nagradu.

Turci ga vide u Fenerbahčeu

Napoli, Roma, Genoa..., samo su neki od klubova koji se posljednjih nedjelja dovode u vezu sa Krunićem, a na svom 'radaru' ga također ima i turski velikan Fenerbahče.

Turci pišu kako je naš fudbaler Fenerbahčeu najprije 'zapao za oko' na meču protiv Armenije (2:1), na kojem je bio i strijelac, a ispred kluba ga je u nekoliko navrata u Italiji promatrao i pomoćni trener Volkan Kazak koji je Krunićevo ime podcrtao debelim markerom u listi za ljetni šoping.

Transfermarkt cijeni Krunića na sedam miliona eura, ali u Fenerbahčeu su spremni da odriješe kesu i plate ga Empoliju i do deset miliona eura, što je svakako cifra koja bi trebala zadovoljiti italijanski tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kruniću ugovor s Empolijem važi do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi