Krunića želi klub koji je ove sezone oduševio Evropu!

Cijena 10 miliona eura

Krunića želi klub koji je ove sezone oduševio Evropu!

A. Čaušević

Ostao Empoli ili ne u Seriji A Rade Krunić će promijeniti sredinu. Odličnim partijama ove sezone Fočak je zaslužio iskorak u karijeri. 

Krunić je na sebe skrenuo pažnju nekolicine klubova iz Serije A, u januru je bio blizu odlaska iz Toskane, ali ga je Empoli uspio zadržati u svojim redovima.

Ovog 25-godišnjaka su željeli Genoa i Torino, međutim njihove ponude nisu bile po ukusu rukovodstva Empolija.

Prema pisanju Tuttomercata naredna Krunićeva destinacija bit će Njemačka, tačnije Bundesliga. Za njegove usluge zainteresovan je Eintracht.

Ekipa iz Frankfura je ove sezone oduševila fudbalsku Evropu, dogurali su do polufinala Evropske lige gdje su izgubili su od Chelseja.

Sezonu su završili na sedom mjestu i od sljedeće sezone ih čekaju nastupi u kvalifikacijama za drugo po jačini UEFA takmičenje.

Eintracht je za Krunićev igrački karton spreman platiti 10 miliona eura, baš onoliko koliko i želi Empoli pa ni po tom pitanju ne bi trebalo biti prepreka za realizaciju transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Eintrachtu već igra nekoliko igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Bh. reprezentativcu se ne bi bilo teško uklopiti u novu sredinu. Tu su Ante Rebić, Mijat Gačinović i Filip Kostić, dok je Luka Jović na pragu prelaska u Real Madrid.

Krunić je ove sezone u Seriji A odigrao 33 utakmice i postigao pet golova, ali je upitno hoće li zbog povrede moći pomoći svojoj ekipi u posljednjem kolu protiv Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi